Троє прикарпатських медиків претендують на орден Святого Пантелеймона


Визначені кандидатури від Прикарпаття для участі в конкурсі на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя в 2018 році “Орден Святого Пантелеймона”.

Така відзнака є громадською і має професійно-фахову спрямованість, популяризує фах медика, культивує гуманність та милосердя у суспільстві, а також сприяє позитивному сприйняттю України за межами держави.

Протягом грудня-лютого до регіональної ради Івано-Франківської області, яку цьогоріч очолює ректор національного медичного університету, професор Микола Рожко, надходили подання від трудових колективів і громадських організацій. Саме вони пропонували, хто заслуговує на відзнаку “Орден Святого Пантелеймона”. З п’яти номінацій визначені кандидатури від Прикарпаття в чотирьох.

Номінація “Найкращий лікар” - професор кафедри внутрішньої медицини № 2 та медсестринства Івано-Франківського національного медичного університету, академік Академії наук технологічної кібернетики, член європейських асоціацій кардіологів, аритмологів, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Нестор Середюк.

Номінація «Новатор охорони здоров’я» - директор державного закладу “Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій “Прикарпатський” (Яремче) Роман Мельник.

Номінація «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» - відповідальний за роботу з Україною німецького Червоного Хреста м. Штарнберг Карл Майєр.

Номінація «Взірець служіння суспільству» - головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

При визначенні усіх кандидатур враховувалися також співпраця з духовенством, волонтерство, благодійність.

Кандидатури на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя в 2018 році “Орден Святого Пантелеймона” будуть подані до Києва, і вже там визначатимуть кращих з кращих. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

В минулому році Прикарпаття мало двох номінантів, бажаємо успіху землякам і в цьому році. Обговорюється питання про можливість відзнаки номінантів від нашої області на місцевому рівні.

“Орден Святого Пантелеймона” ще називають медичним “Оскаром”.