У Мінспорту до останнього сподівались, що у Франківську буде Палац спорту


На засіданні міжвідомчої комісії з відбору об'єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію палаців спорту були затвердженні міста та суми розподілу субвенції з державного бюджету на будівництво та реконструкцію палаців спорту.

Як відомо, раніше 11 українських міст представили на розсуд комісії свої проекти. Шість з них було затверджено. Нові зали мають з’явитися у Вінниці, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Львові та Черкасах. З Прикарпаття проекти не подавали.

У розмові з журналістами, перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул зауважив, що до останнього очікували заявку від Франківська, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Раніше я з міністром приїжджав на Прикарпаття і тоді ми обговорювали з владою області та міста можливість появи такого важливого спортивного обєкту, як палац спорту. Один з варіантів був саме стадіон Юність. Це була дуже красива та модернова ідея побудови комплексу. Ми готові були з задоволенням його підтримати, на жаль заявка від Івано-Франківська так і не надійшла», - підкреслює високопосадовець.

Гоцул зазначає, що в наступному році буде продовжена державна програма підтримки будівництва та реконструкцій палаців спорту.

«Місцевій владі треба відпрацювати проект та подати його. Івано-Франківськ потребує такого сучасного спортивного обєкту», - акцентує заступник міністра.

Окрім того, Ігор Гоцул розкритикував стан манежу фізкультурного коледжу в якому вчора проводились змагання «Золотої Євроліги».

«Було сумно спостерігати те, що споруда в якій проводилось змагання не відповідає ані сучасним стандартам, ані тим вимогам часу. Адже могло бути набагато більше вболівальників. Це є проблема, Франківську дуже серйозно потрібно подумати над тим, щоб тут зявились нові сучасні спортивні обєкти», - підсумовує високопосадовець.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року в облдержадміністрації запропонували звести Палац спорту на місці стадіону обласної ДЮСШ, що на Шухевичів, 21. Таку пропозицію навіть винесли на розгляд Івано-Франківської облради  проте депутат міської ради Віталій Мерінов разом з іншими протестувальниками зірвали сесію. Відтак через безлад і штовханину у залі облрада відклала розгляд питання. Опісля, відбулись громадські обговорення, де сусіди майбутнього Палацу спорту виступили проти будівництва. Не знайшла ідея підтримки й серед деяких спортсменів, які наразі займають на стадіоні. У підсумку питання зняли з розгляду сесії, поки міська влада не запропонує інші ділянки для будівництва.

Читайте також: Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Як виглядає франківський стадіон, де пропонують звести спорткомплекс