Уряд виділив 150 млн грн на "Палаци спорту". Франківськ залишився ні з чим


В Україні збудують шість багатофункціональних Палаців Спорту. Переважна більшість споруд матимуть можливість приймати близько 3 000 глядачів.

На засіданні міжвідомчої комісії з відбору об'єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію палаців спорту були затвердженні міста та суми розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Раніше 11 українських міст представили на розсуд комісії свої проекти. Шість з них було затверджено. Нові зали мають з’явитися у Вінниці, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Львові та Черкасах. З Прикарпаття проекти не подавали.

Загалом з державного бюджету було виділено 150 мільйонів гривень. 

Водночас голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич в мережі "подякував" тим, через кого обласний центр Прикарпаття втратив можливість отримати державні кошти на Палац спорту.

"Всі гуртом подякуймо Мерінову, Павліву та «спортивній громадськості», які ставши на захист захланних інтересів декількох обивателів, які захопили шматки стадіону на Шухевичів в Івано-Франківську та вчинивши дебош на сесії обласноі ради, зірвали прийняття відповідного рішення. А отже й можливість почати реалізацію проекту будівництва спортивного комплексу і отримати таку державну субвенцію.  А місто, попри обіцянки, поки що іншої придатної земельної ділянки запропонувати не змогло", - написав голова облради.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року в облдержадміністрації запропонували звести Палац спорту на місці стадіону обласної ДЮСШ, що на Шухевичів, 21. Таку пропозицію навіть винесли на розгляд Івано-Франківської облради  проте депутат міської ради Віталій Мерінов разом з іншими протестувальниками зірвали сесію. Відтак через безлад і штовханину у залі облрада відклала розгляд питання. Опісля, відбулись громадські обговорення, де сусіди майбутнього Палацу спорту виступили проти будівництва. Не знайшла ідея підтримки й серед деяких спортсменів, які наразі займають на стадіоні. У підсумку питання зняли з розгляду сесії, поки міська влада не запропонує інші ділянки для будівництва.

Читайте також: Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Як виглядає франківський стадіон, де пропонують звести спорткомплекс