В облраді обговорили долю Тлумацького і Долинського інтернатів


В рамках реформування в Долині та Тлумачі ліквідовують школи-інтернати, а на їх базі планується створення центрів соціальної підтримки дітей і сімей.

Сьогодні, 11 лютого, під час засідання комісії облради з питань соцекономрозвитку, управління комунальною власністю розглянули питання про створення Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради та затвердження Положення про Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника служби у справах дітей Івана Ковалика, на базі Долинського інтернату створять великий центр підтримки сімей і дітей. Натомість члени комісії поцікавились, у скільки обійдеться утримання такого центру. Іван Ковпалик пояснив, що для Центру в Долині потрібно 12 мільйонів гривень, а для Центру в Тлумачі - 7. 

"Ми будемо вирішувати котрий з них залишиться, адже два заклади не потрібні. Долинська рада готова взяти цілісний комплекс на своє утримання. Щодо Тлумача, ми беремо на утримання тільки спальні корпуси, а навчальний корпус, Тлумацька ОТГ готова взяти на себе і створити там центр розвитку дітей",- пояснив начальник служби у справах дітей.

На це депутати поцікавилися, навіщо погоджувати два однакові положення, якщо залишиться тільки один заклад. Іван Ковалик запевнив, що це тимчасовий захід. 

"Ми радитимемося з місцевою владою, який заклад залишити і що буде з іншим. До кінця року питання вирішимо",- підсумував Ковалик.