Роми Закарпаття подали до суду на Марцінківа


Проти мера Івано-Франківська подали позов на суму 250 000 гривень "за порушення честі та гідності ромської національної меншини".

Все через висловлювання очільника Франківська про "доправку" ромів на додому, в Закарпатську область. Позов подала ГО " Спільнота ромів Закарпаття", пише Бліц-Інфо.

Як відомо, наприкінці квітня Руслан Марцінків під час наради поцікавився у правоохоронців, чому ті не відправили ромів на Закарпаття проти їхньої волі. Адже в поліції сказали, що поїхати погодилися лише половину, а 10 осіб схотіли залишитися. Водночас на захист ромів стали правозахисники та посольство Сполучених Штатів.  Згодом через висловлювання мера відкрили кримінальне провадження.

Втім, Руслан Марцінків каже, що мова йшла про конкретних 20 осіб ромської національності, які порушують умови карантину, а не про всіх ромів.

28 квітня в Івано-Франківську за ініціативи голови «Об´єднання ромів Ужгорода» та депутата Ужгородської міської ради Мирослава Горвата відбулася зустріч з міським головою. Вони відвідали місця проживання циган із Закарпаття.

Слід зазначити, ГО "Спільнота ромів Закарпаття" створили 24 квітня - через три дні після скандалу. 

До теми: Роми знову попросили автобус, щоб поїхати з Франківська

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!