«Дідова правда». Франківців запрошують на презентацію книги Іванни Стеф’юк


25 вересня у Франківську проведуть відкриту презентацію книги Іванни Стеф’юк «Дідова правда». Письменниця та етнографиня розповість про історії наших предків, українські традиції, радість та біль нашого народу. Участь безкоштовна.

За словами організаторів, книга «Дідова правда» є втіленням історії України в мініатюрі: затоплена Бакота, долі вояків УПА, родини, вивезені до Німеччини чи Казахстану, виживання під час Голодоморів. Це сильні та світлі історії людей, які змогли подолати час.

«Україна в мініатюрі, у невеликих образках, інкрустованих діалектом. Причому дуже різним, залежно від того, звідки родом сюжет — із Кобаків, Ключева, а чи Бакоти. Читати «Дідову правду» — це як заглядати у дзеркало, де бачиш себе і свою історію з іншого боку, але насправді дуже зблизька», — зазначають організатори.

Іванна Стеф’юк — літературознавиця, кандидатка філологічних наук, авторка численних книжок та лауреатка літературних премій. У своїй творчості вона майстерно поєднує документальні історії з власними спогадами, знаходячи відповіді на питання сучасності через минуле.

«У своїй творчості письменниця повертається до минулого, аби знайти відповіді на питання сьогодення. Вона пов’язує незбагнене й містичне з цілком реальним і побутовим. Документальна оповідь поєднується у її текстах з власними спогадами», — діляться у Гончаренко центрі Івано-Франківськ. 

Зустріч відбудеться 25 вересня о 18:00 у «Домі Мулярових», що на вулиці Чорновола, 5. Зареєструватися на подію можна за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!