Мати загиблого воїна Романа Ратушного передасть 50 тисяч на розвиток франківського освітнього проєкту


Загиблий воїн Роман Ратушний заповідав підтримувати незалежні і правдиві медіаресурси. Тому 50 000 гривень з пожертв його пам'яті мати Світлана Поваляєва вирішила передати франківському проєкту "Твоя підпільна гуманітарка".

Про це в мережі повідомив засновник освітнього проєкту Остап Українець.

"Ми всі глибоко вдячні їй за довіру, яку мусимо виправдати. Ми витратимо гроші на друк антології "Культурна експансія" — збірки розповідей про те, як Росія намагалась підпорядкувати і асимілювати українську культуру на різних рівнях — і як за всі століття, всупереч усьому, цього не сталося завдяки таким людям як Роман. Від моменту, коли я дізнався про його загибель, я знав, що ця антологія буде присвячена йому і його чину. Цей проєкт — найменший внесок у його справу, який ми можемо зробити",- йдеться в дописі.

Нагадаємо, 24-річний громадський діяч Роман Ратушний загинув під час бою під Ізюмом 9 червня. Боєць був розвідником 93 окремої механізованої бригади "Холодний яр". Роман доєднався до захисту України від першого дня повномасштабного вторгнення РФ. Спершу він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93-ї бригади звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. Відомо, що ще у 15 років Ратушний брав участь у Революції Гідності. У 2018 році Ратушний очолив ініціативу "Захистимо Протасів Яр", яка за рік стала громадською організацією. Її метою було зберегти зелену зону у Протасовому Яру в центрі Києва і не допустити забудови ТОВ "Дайтона Груп".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!