На Прикарпатті критично бракує суддів апеляційного суду


Як повідомили під час прес-конференції про «Стан здійснення правосуддя загальними судами області у першому півріччі 2022 року», за вказаний період на розгляді в Апеляційному суді перебувало 33 875 судових справ.

За словами голови Апеляційного суду Богдана Гриновецького, в порівнянні з минулим роком, кількість суддів критично зменшилась, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми маємо критичну ситуацію. В нас залишилося тільки 4 суддів кримінальної палати. Було шість, але один суддя пішов воювати, а в іншого закінчились повноваження. Кадрову кризу по місцевих судів вдалося тимчасово врегулювати. В місцевих судах прислали суддів з прифронтових областей. Тож суди першої інстанції забезпечені. Що ж стосується апеляційних судів жодного переведення не було. Вивчають питання переведення у відрядження суддів з інших судів, які тимчасово не працюють", - каже Гриновецький.

Як зауважив голова суду, не зважаючи на таку кадрову ситуацію, вдалося завершити понад 80% справ. Кількість справ, що перебували на розгляді в місцевих судах зменшилась.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!