На Прикарпатті подорожчали яйця, сало та риба, подешевшали - сири та овочі


За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у вересні 2021р. порівняно із серпнем 2021р. як в області, так і в Україні становила 1,2%, з початку року – 7,4%, та 7,5% відповідно.

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє, у вересні 2021р. приріст споживчих цін на 0,7–2,4% зафіксовано в усіх регіонах України.

На споживчому ринку області у вересні п.р. порівняно із серпнем п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,0%. Найбільше (на 12,2%) подорожчали яйця. На 7,1–1,0% зросли ціни на сало, кондитерські вироби з борошна, соняшникову олію, молоко, рибу та продукти з риби, сметану, масло, хліб, рис, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 4,3–0,9% подешевшали фрукти, безалкогольні напої, сири та овочі.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,4%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 2,0%. 

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,1% відбулося через здешевлення проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 3,4%, палива та мастил – на 0,6%. Водночас на 0,7% подорожчав проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті.

Підвищення цін у сфері освіти на 15,1% головним чином зумовлене зростанням вартості послуг вищої освіти на 22,0%.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!