На Прикарпатті проведуть антитерористичні навчання


28 жовтня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Івано-Франківській області проводитиме планові антитерористичні навчання в місті Калуш.

У ході тренувань планується перевірити ступінь захисту об’єкту з масовим перебуванням людей у разі виникнення терористичних загроз. Тож один з етапів навчань проходитиме в адміністративному приміщенні Калуського міськрайонного суду.

Тренування відбуватимуться в умовах максимально наближених до реальних.

Силовики відпрацюють практичні навички з пошуку й локалізації умовних терористів.

Під час навчань можливе тимчасове запровадження особливого режиму в районному центрі. Зокрема йдеться про обмеження руху транспортних засобів і пішоходів. Можлива перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

У зв'язку з цим, СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу.

Тренування проходитимуть у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

Принагідно СБУ закликає громадян бути пильними. У разі:

- прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до об’єктів критичної інфраструктури, будівель органів державної влади та місць масового перебування людей;

- появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;

- виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;

- отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій

просять повідомити Управління СБУ в Івано-Франківській області за номером цілодобової гарячої лінії: (0342) 52 22 95. Уся інформація буде ретельно перевірена.

СБУ звертається до місцевих мешканців та гостей регіону з проханням із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!