У бою за Україну загинули троє захисників з Івано-Франківщини


Сьогодні, 1 липня, стало відомо про загибель трьох воїнів з Прикарпаття.

Лисецька селищна рада повідомила, що війна забрала життя 37-річного мешканця Старого Лисця Миколи Волосянка. Вранці 30 червня на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу захисник, що був механіком-водієм медичного пункту військової частини, отримав поранення несумісне з життям, пише Бліц-Інфо.

"Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Хай Господь дарує Царство Небесне та вічний спокій душі Миколи!",- написали у селищній раді.

Також на Луганщині у бою загинув військовий з Івано-Франківська, волонтер Мальтійської служби допомоги Максим Руденок. Це підтвердили у Мальтійській службі допомоги.

У вересні 2022 року Максиму Руденку мало б виповнитися 43 роки. У військовослужбовця залишилися двоє дітей: 9-річна донька та 6-річний син.

"Людина з великої літери, світлий Воїн. Активний, життєрадісний, мотивований. МАКС. Закоханий у дружину, люблячий батько, достойний син, вірний і безвідмовний Товариш... Безжальна війна забрала Тебе. Твій сміх, твої жарти, твоя любов до життя і готовність допомогти ближньому буде надихати нас у нашій праці, вірі і боротьбі. Відпочивай у Господі, наш Герою! Підтримаймо дружину і діток: Оленка Руденок. Приватбанк 4149 4993 4359 2968",- написали мальтійці.

На війні загинув мешканець Косівського району села Рожнів – Данилюк Петро Петрович, повідомляють на сторінці громади.

Героя України проведуть в останню путь 2 липня 2022 року. Панахида відбудеться у церкві Пресвятої Богородиці (Підгорою). Похоронна процесія розпочнеться о 10:00 біля дому загиблого воїна.

Піша хода відбуватиметься від вулиці Збінського (угіддя Данилюків) через центр с.Рожнів та вулицею Дорошенка. Прохання до кожного жителя громади віддати честь та хвалу Петру, вишикувавшись завтра в живий ланцюг та запаливши свічку.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!