На вулицях Франківська буде більше "рогатих"


Тягові двигуни, підіймачі і запасні автозапчастини для тролейбусів – саме цим поповнилося КП «Електроавтотранс». Абсолютно безкоштовно ці комплектуючі нам передали із австрійського міста Зальцбург.

А почалася історія співпраці Івано-Франківська та Зальцбурга ще у 2016 році. Саме тоді місто придбало першу партію тролейбусів. А вже зараз в Івано-Франківську з австрійського міста Зальцбурга їздять 20 «рогатих». Останні 5 тролейбусів ЕАТ придбало цього року. І вони вже курсують на маршрутах №6 та 7. Також їх планують використовувати на новій тролейбусній лінії, яка повинна з’єднати мікрорайони БАМ та Пасічну, йдеться на сайті Оперативні новини

«Ми вже шість років активно працюємо з австрійським містом Зальцбург. В 2016 році у нас з’явились перші їхні тролейбуси, які стали надзвичайно важливими для нашого міста. Вони фактично започаткували розвиток комунального транспорту. І цими днями ми запускаємо ще 5 тролейбусів з міста Зальцбург. Це бувші у вжитку тролейбуси, але вони знаходиться в хорошому технічному стані. Ці тролейбуси нам дуже потрібні, оскільки незабаром ми відкриємо нову тролейбусну лінію і потрібно буде більше електротранспорту», - відзначив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. 

За словами працівників КП не менш важливим є не лише сам транспорт. Але й комплектуючі для обслуговування рухомого складу.  Тому такій гуманітарній допомозі на підприємстві радіють неабияк.

«Ми отримали технічну допомогу від компанії «Salzburg AG» від історичного клубу Зальцбурга. Це наші колеги, які нам допомагають технічно експлуатувати наші тролейбуси МАН, які в нас вже їздять не перший рік. Ми отримали відреставровані тягові двигуни. Вони практично нові. Дуже важлива річ – підйомники. Тепер ми можемо піднімати тролейбус і його ремонтувати за необхідності. Відповідно так само отримали запасні частини до цих тролейбусів. Це все є гуманітарна, безкоштовна, безповоротна допомога від наших друзів і колег», - розповів заступник директора КП «Електроавтотранс» Андрій Тютюнник.

Технічний супровід і доставку вантажу допомогла здійснити благодійна організація Мальтійська служба допомоги Івано-Франківськ. Тож комплектуючі вже розвантажили і запустили в експлуатацію.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував компанії Salzburg AG, історичному клубу Pro Obus - Salzburg , почесному консулу України в місті Зальцбург Мартіну Паношу і партнерам із мерії міста. А також - за супровід і допомогу з доставкою – Мальтійській службі допомоги Івано-Франківська.

«Це значна «транспортна» допомога для нашого міста в такий непростий час. Завдяки нашим партнерам, ми буквально із завтрашнього дня в черговий раз випускаємо бувші у вжитку тролейбуси МАНи, які будуть обслуговувати місто Івано-Франківськ і таким чином ми збільшимо кількість транспорту. А запчастини, які подаровані історичним тролейбусним клубом Австрії в Зальцбургу, значно допоможуть нам випускати більшу кількість тролейбусів і швидше їх ремонтувати», - резюмував міський голова.

До слова. Вулицями Івано-Франківська їздитимуть не лише австрійські тролейбуси. Найближчим часом в місті з’являться шість бувших у вжитку одиночних низькопідлогових тролейбусів Skoda 24Tr Irisbus з чеського міста Їглава. Вже скоро представники підприємства планують обговорити з чеськими колегами організаційні, технічні та логістичні питання отримання техніки.   

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!