Над західними областями від початку вторгнення збили близько 50 повітряних цілей


Скільки повітряних цілей знищено та за який період часу, в яких регіонах. Чи це Львівщина, чи захід України, чи всюди, де захищають небо підрозділи ПвК ''Захід''?

Як повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України загалом від початку повномасштабного вторгнення близько п’яти десятків повітряних цілей знищено лише у Західному регіоні.

Якщо говорити в цілому про підрозділи, які залучені до виконань завдань на Сході і Півдні то мова йтиме про понад три сотні повітряних цілей.

- Які особливості цих цілей, чи вони важкі для виявлення і знищення? 

Можна сказати, що всі цілі є непрості. Ми можемо протистояти цій зброї, але не завжди, нажаль, вдається. Але ми робимо усе можливе і неможливе.

- Які це цілі ?

Зенітні ракетні війська повітряного командування ''Захід'' знищують усі типи повітряних цілей: літаки, гвинтокрили, крилаті ракети, БпЛА, а інколи й ракети оперативно-тактичних комплексів.

-Якою зброєю знищувалися цілі, чи знищували їх тільки із ЗРК чи може із переносних зенітно-ракетних комплексів?

В основному це зенітні ракетні комплекси, які є у нас на озброєнні. Також збиваємо і з ПЗРК на Сході.

- Чи змінює ворог тактику застосування своїх повітряних засобів ураження, як наші сили ППО цьому протистоять?

Ворог постійно змінює тактику. Ми так само змінюємо свою тактику. Тому не будемо розкривати усіх подробиць, нехай для ворога це буде сюрпризом.

- Який настрій у військовослужбовців, які охороняють наше небо, чи є них сила і мотивація протистояти ворогу?

Мотивація шалена! Ми вмотивовані, адже кожен військовий стоїть за свою землю, за свою сім'ю, за майбутнє своїх дітей! Наша відповідь на всі злочини росії одна — не здаємося, а ще заповзятіше йдемо далі та б'ємо ворога! Ми стоїмо до останнього – до ПЕРЕМОГИ!

- Чи отримують зенітники заохочення і нагороди за свою важку бойову роботу?

Звичайно! 242 військовослужбовці зенітних ракетних військ Повітряного командування «Захід» заохочені різними відомчими та державними нагородами. Це нагороди від Командувача Повітряних Сил ЗСУ, Головнокомандувача ЗСУ, Міністра оборони України, Президента України. Зокрема, серед них два зенітники нагороджені почесним званням Героя України – це підполковник Андрій Круглов та старший лейтенант Артем Слісарчук (посмертно). Також є повний кавалер ордену Богдана Хмельницького – майор Гюрджієв Олександр. Загалом у повітряному командуванні ''Захід'' вже відзначено 503 військовослужбовці, це і військовослужбовці зенітних ракетних військ, радіотехнічних військ, авіації та частин спеціального призначення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!