Нагородження переможців проєкту “Таємниці України для тебе”


20 жовтня 2021р. о 17.00 год. в приміщенні Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка (вул.Незалежності, 42) відбудеться нагородження переможців міжнародного культурно-соціального проєкту “Таємниці України для тебе” з Івано-Франківської області.

Організатори проєкту отримали понад 5 000 заявок з цілої України в трьох напрямках: пам'ятки культурно-історичної спадщини, народні ремесла, автентична українська кухня.

Представники конкурсної комісії визначили найцікавіші 333 роботи про таємниці України. З Івано-Франківської області обрано 82 переможці.

Зібрана інформація буде впорядкованою в унікальних книгах, виготовлених у давній “черпаний” спосіб, і подарована в Національну бібліотеку України ім.Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники також презентують в усіх обласних центрах України, подарують в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде створена інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном. За результатами проєкту організатори створять міжнародну онлайн-платформу для українських митців, де будуть розміщені їхні роботи, коротка інформація про вид ремесла та його особливості, контакти майстрів.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!