Помер доктор історичних наук з Городенківщини Богдан Якимович


27 червня на 71-му році життя відійшов у вічність доктор історичних наук, професор, старший науковий співробітник відділу бібліотекознавства Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника Богдан Якимович, який родом з села Серафинці.

Про це повідомляють на сторінці Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка

Богдан Якимович відомий як учений-історик, книгознавець, франкознавець, дослідник видавничої діяльності Івана Франка. Йому належать сотні наукових публікацій, які переважно охоплюють період від останньої чверті ХІХ до початку ХХІ ст.: моноґрафії "Збройні сили України: нарис історії", "Книга, просвіта, нація: Видавнича діяльність Івана Франка у 70–80-х роках ХІХ ст.", "Іван Франко – видавець: книгознавчі та джерелознавчі аспекти", "Українська військова та воєнна історія" , а також збірник вибраних праць "Україна та українці: події далекі і близькі: вибрані праці".

Богдан Якимович був активним громадським діячем, зокрема, багато років очолював Львівське обласне відділення Товариства зв’язків з українцями за межами України (Товариство "Україна-Світ"), співорганізатором Народного руху, заступником голови експертної комісії Львівської міської ради з упорядкування назв вулиць і площ м. Львова.

Упродовж 1998–2007 рр. Богдан Якимович працював директором Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!