Представниця Прикарпаття змагатиметься за титул найсильнішої жінки світу


Вперше за роки незалежності за титул найсильнішої жінки світу боротиметься українка. Ганна Васюк представлятиме Україну на іграх Official Strongman Game 12-14 листопада 2021 року у Флориді, США.

Про це розповів менеджер Ганни Васюк, прикарпатець Володимир Пиндус, пише Суспільне.

З його слів, щоб отримати запрошення на такий чемпіонат, спортсмени проходять попередній відбір, проте своє запрошення атлетка отримала без нього.

"Аня є дворазовою чемпіонкою України з богатирського багатоборства, багаторазовою рекордсменкою України. Останній рекорд України вона встановила буквально два дні тому в піднятті колоди. Зафіксувала над головою 105 кг – це новий чинний рекорд України в цій вправі", — каже Володимир Пиндус.

Ганна Васюк розповідає, що змагатиметься з жінками у ваговій категорії до 82 кг. Наразі про участь у чемпіонаті заявили 22 учасниці, каже спортсменка. Проте рівень їхньої підготовки, за словами атлетки, значно вищий.

"Наприклад, супер йок – це перенесення коромисла на дистанцію, яку ти маєш подолати. В Україні – це 200 кг коромисло, це максимально. А там це буде 283-286 кг. Тобто різниця майже 100 кг, вона дуже потужна для дівчинки", — каже атлетка.

Ганна Васюк готується до чемпіонату протягом трьох місяців. Каже, що намагатиметься потрапити до п’ятірки переможців.

"По дві вправи щодня. Після першого дня буде відсіювання результатів і тільки 10 спортсменів пройдуть до фіналу. І там вже буде змога змагатися за титул найсильнішої жінки світу", — розповідає спортсменка.

Харків’янка Ганна Васюк представлятиме на чемпіонаті Івано-Франківськ, адже її рідне місто відмовилося профінансувати поїздку, розповів начальник відділу спорту Івано-Франківської міськради Денис Рудницький.

"Дуже приємно, що Аня виступає від Івано-Франківська. Ми неодноразово бачили її на змаганнях у нашому місті на Вічевому майдані, на встановленні рекорду України. І лише своїми результатами доводить, що вона дійсно на сьогодні — одна з найкращих і найсильніших в нашій державі", — каже Рудницький.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!