Прикарпатські рятувальники допомогли туристці з Житомирської області


2 липня о 21:35 до Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України в Івано-Франківській надійшло повідомлення про те, що під час спуску із г. Пожежевська Ворохтянської територіальної громади, погіршилось самопочуття в учасниці туристичної групи 1981 р.н., мешканки міста Бердичів Житомирської області, та потребує допомоги рятувальників.

Для надання допомоги було залучено рятувальників пошуково-рятувального відділення ПРВ смт. Ворохта, пост Заросляк. Рятувальники дійшли до туристичної групи та розпочали транспортування на ношах туристки до НСБ “Заросляк”, звідки група відправилась до місця тимчасового проживання.

Гірський відпочинок вимагає особливої підготовки та відповідального ставлення до нього! Вирушаючи у туристичний похід за належних погодних умов, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

обов'язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;

уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи; 

переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу;

візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;

поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди; обов'язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Щоб попередити виникнення небезпечних подій за участю туристів та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, рятувальники Прикарпаття радять зареєструвати свій туристичний маршрут на офіційному веб-сайті ГУ ДСНС в області та завантажити мобільний застосунок «ПОРЯТУНОК У ГОРАХ».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!