Прикарпатці оформили понад 105 тисяч біометричних документів


За півроку на Прикарпатті громадянам оформлено понад 105 тисяч біометричних документів.

Тим часом про оформлення біометричних документів в Івано-Франківській області у червні 2022 року. 

Упродовж першого літнього місяця громадяни активно відвідували підрозділи міграційної служби з метою оформлення біометричних документів. Зокрема, дедалі зростає попит на паспорти громадянина України для виїзду за кордон. У червні оформлено майже 19200 закордонних паспортів. Це на півтори тисячі документів більше, аніж у травні.

Крім того, у підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини громадяни оформили майже 4,5 тисячі національних паспортів у формі ID-картки. ‼️ До слова, з початку року (за винятком періоду з 24 лютого до 15 березня, коли міграційна служба не мала технічної можливості здійснювати оформлення документів) в Івано-Франківській області громадяни оформили понад 105 тисяч біометричних документів. Зокрема, оформлено майже 81 тисячу закордонних паспортів і понад 24 тисячі – національних паспортів громадянина України. 

На жаль, поточні наслідки військової агресії спричинили громадянам чималі проблеми. Констатуємо затримки строків виготовлення документів. Насамперед йдеться про паспорти у формі ID-картки. Зараз діяльність усіх органів, задіяних у процесі оформлення та видачі паспортів, спрямована на те, щоб громадяни отримали паспортні документи якомога швидше. Є обнадійлива інформація про те, що за кілька днів до підрозділів міграційної служби надійдуть довгоочікувані документи.

Для інформації: Оформити біометричні документи можна лише особисто та лише у одній із трьох установ:

у підрозділі ДМС України;

у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП), де є відповідне обладнання;

у центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

Насьогодні у штатному режимі працюють усі територіальні підрозділи міграційної служби Івано-Франківської області. Надаємо послуги громадянам з УСІХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ незалежно від місця реєстрації людей. 

В усіх територіальних підрозділах здійснюється оформлення паспортів громадянина України чи закордонних паспортів. 

У територіальних підрозділах УДМС в Івано-Франківській області відновлено роботу сервісу «Електронна черга». Отже, при плануванні відвідин територіального підрозділу міграційної служби з метою оформлення паспортних документів радимо реєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України. Як і довоєнні часи, маєте можливість обрати оптимальний для себе територіальний підрозділ, день і час отримання послуги. 

Зареєструватися в електронну чергу можна на сайті ДМС України за лінком: https://dmsu.gov.ua/services/online.html.

Також прийом громадян проводиться у порядку «живої черги», яка щодня формується власне громадянами. 

Терміни виготовлення документів і їх доставки у територіальні підрозділи через причини, пов’язані з наслідками війни, можуть не дотримуватися.

На сайті ДМС України є електронний сервіс «Перевірка стану оформлення документів».

Сервіс https://dmsu.gov.ua/services/docstate.htmlпрацює для того, щоб з його допомогою ви дізналися про стан готовності вашого документа.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!