Рятувальники в Австралії годину шукали витік газу. Виявилося, що смердів фрукт


Австралійські рятувальники протягом години перевіряли на витік газу торговий центр у місті Канберра після повідомлення про різкий запах. Однак виявилося, що «запах газу», через який людей просили оминати будівлю, давав шматочок дуріана ㅡ фрукта, який вважають найсмердючішим у світі.

Про це повідомили в Управлінні пожежно-рятувальної служби Австралії, пише Громадське.

Місцевий торговий центр Dickson Shops в однойменному окрузі Діксон перевіряли через побоювання, що у будівлі стався витік газу близько 11 ранку за місцевим часом.

Рятувальники не встановлювали обмеження на перетин зони ТРЦ, але просили людей все ж оминати її, поки проводиться перевірка.

Вже через годину після прибуття рятувальників на місце власники приміщення над магазинами повідомили, що, можливо, «запах газу» спричинив дуріан. Після короткого розслідування виявилося, що це справді так. Схоже, шматочок фрукта дав запах, який поширився на доволі велику відстань.

Дуріан ㅡ екзотичний фрукт, що росте у тропічних джунглях. Смак його плоду описують як «горіхово-сирковий» та кремовий із сумішшю смаків різних фруктів. Проте запах дуріану менш привабливий: у багатьох він викликає асоціації із запахом часнику, тухлої риби, яєць, цибулі, каналізації, смердючих шкарпеток тощо. Через це дуріан називають «найсмердючішим фруктом у світі».

Як вказує The Guardian, це не вперше рятувальникам в Австралії доводиться евакуювати людей через запах дуріана. Наприклад, у 2019 році через «сильний запах газу» від нього евакуювали бібліотеку Університету Канберри, а за рік до того ㅡ близько 600 співробітників та студентів з кампуса Мельбурнського королівського технологічного університету.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!