В Городенці жінку покусала скажена собака. У тому районі ввели карантин


У Городенці пес покусав хазяйку. Те, що тварина була заражено сказом, встановили фахівці, провівши відповідні аналізи.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, передає Бліц-Інфо.

Як зазначається, хворобувиявили за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії.

З метою координації дій з ліквідації захворювання Городенківським управлінням проведено засідання комісій, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучною територією частину м. Городенка, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу. В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції. 

Зокрема, накладено карантинні обмеження на частину території м. Городенки (від АЗС І. Савоцької по вул. Височана до АЗС ОККО – далі по вул. Винниченка до вул. І. Богуна – далі по вул. Богуна до пам’ятника Незалежності – далі по вул. Шевченка до стадіону «Колос»).

"Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, - інформувати службу ветеринарної медицини або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни - повідомляйте спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини", - закликають фахівці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!