У горах на Верховинщині відкривають книгарню та артпростір "Коцюбинський"


Цього тижня, 15-16 серпня, на Верховинщині пройде 10 ювілейний літературний фестиваль «Письменницька ватра над Черемошем».

У програмі фестивалю - відкриття книгарні, кав'ярні, артпростору та музею "Коцюбинський" у селі Верхній Ясенів (присілок "Царина").  Про це йдеться на сторінці книгарні, пише "Бліц-Інфо".

Як розповіла в мережі засновниця книгарні Анна Павліченко, першочерговою метою було створити новий формат відпочинку,  що допоміг би воїнам відновитися від війни.

"Тому ми з чоловіком зупинилися в с. Верхній Ясенів, де чудова природа і відчуття безпеки – культурно-мистецькі ретрити стануть новим форматом відпочинку і відновлення в першу чергу для захисників та їх сімей. Спільними зусиллями з фондами і донорами цей відпочинок буде безплатний. До речі, простір враховуватиме інклюзію. Край з багато історією та культурою, творчою молоддю надихнув мене, і виникла ідея поєднати це з Артпростором, де реалізують свій творчий потенціал місцеві творчі люди. Формат книгарні-кав’ярні ми обрали з метою наблизити культуру до повсякденного життя, та сприяти культурному спілкуванню. Наш суспільно корисний простір стане місцем відновленням від війни, місцем втілення мрій. А також сприятиме культурній просвіті, розвитку туризму популяризуватиме край, а ще коштом сплати податків наповнюватиме місцевий бюджет", - зауважує засновниця

Для молоді тут відкриють літературно-театральну студія «Сонячна Хата», а вже  з вересня запрацює і  музей аудіо та візуального мистецтва, присвячений Михайлу Коцюбинському, який своїм твором «Тіні забутих предків» - відкрив світу Гуцульщину.

Команда проєкту: Pavlichenko Anna – ідейна засновниця, письменниця, театральна діячка, лікарка, волонтерка що з 2014 року вчила рятувати життя, і працювала на 0, отримавши подяки і нагороди від Міністерства оборони та військових відомств, здобула державну нагороду від Президента України для молодих митців, з міста Київ.

Василь Васильович – співзасновник, військовослужбовець ЗСУ, брав участь у звільненні Київщини, боях під Бахмутом, має подяки за захист Батьківщини, продовжує служити у війську. Засновник громадської організації, майстер з ліжникарства, захоплюється майструванням по дереву, із Закарпаття.

Оля Рибарук – артменеджер на проєкт, керівник галереї Плиски-Параски Горицвіт, науковий працівник музею Грушевського, театральна діячка, депутат місцевого самоврядування, з Верховинщини.

Підтримати простір «Коцюбинський» можна за реквізитами: 

ГО «Дерево життя - відродження» (МФО 300465;

ІНП код 45598862;

РР UA493004650000026003300016068)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!