У Городенці до Дня міста проведуть незвичну презентацію, присвячену вишиванці


9 серпня в Городенці презентують ідентифіковану вишивану сорочку міста Городенки ХІХ ст, а саме узір "Волове око".

З такою ініціативою виступили городенківські громадські діячки та майстрині Людмила Вонсуль, Надія Батура і Галина Дідич.

"Віднайти і презентувати містянам вишивану сорочку міста - ініціатива прогресивного жіноцтва Городенки. Так, з однієї загадкової старої сорочки з приватної колекції та інших давніх вишитих плічок, що не стали сорочкою, вдалося розгадати та відтворити велику Таїну. Ми хочемо поділитися всім надбаним з Вами, хто є палким поціновувачем всього Покутського, хто поважає старину і є шанувальником найшляхетнішого Городенківського строю",  - відзначають організаторки події. 

Захід розпочнеться об 11:00 в Городенківському палаці культури. 

"Учасники матимуть можливість одержати саму схему вишивки та алгоритм дій. А також побачити старі зразки та відтворені на нових виробах. Можна задати предметні запитання, наші майстрині дадуть відповіді. В колі однодумців зможете налагодити контакти, бо буде можливість побачити створення сорочки вишивальницями на різних стадіях - від процесу до завершеної. На мою думку - створиться найкращий інфопростір для навчання і заохочення", - відзначає Людмила Вонсуль.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!