У Солотвинській громаді планують створити туристичний маршрут ДОТами


У Солотвинській громаді може з'явитись туристичний маршрут оборонною лінією.

У 1916 році на території села Богрівка проходила лінія фронту, де протягом двох років відбувалися запеклі бої австрійської армії з ворожими військами. Тоді ж звели потужну оборонну лінію з 9 ДОТів, одна з них - рідкісна трирівнева ДОТ, тобто має три “поверхи” бійниць.

Днями, в рамках реалізації проєкту «Австрійські ДОТи в Богрівці – свідки Великої війни (1914 – 1918 рр.)», пройшла акція, де близько пів сотні волонтерів зробили чистку території поблизу триповерхової ДОТи - Паламент. Як повідомив кореспондентці Бліц-Інфо голова громади Манолій Піцуряк, у планах громади зробити туристичний маршрут ДОТами.

"Богрівка - найменший населений пункт громади, тут проживає всього 860 людей. Втім, село має всі перспективи, аби бути цікавим для туриста. Тож ми хочемо зробити маршрут ДОТами. Дорога до них не дуже, але як люди сюди підуть, то й дорога буде, село оживе, а разом з ним і історична справедливість відновиться»,- наголошує Піцуряк.

Додамо, днями Солотвинська селищна рада перемогла в Ініціативі U-LEAD з підтримки розвитку велоінфраструктури. На конкурс надійшло 67 заявок від громад 6 областей України. За результатами конкурсного відбору Солотвинська селищна рада серед 12 громад переможців. За словами Манолія Піцуряка, у рамках цього проєкту планують реалізувати веломаршрут "Івано-Франківськ - Богрівка" та "Івано-Франківськ - Манява".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!