В Івано-Франківську створюють робочу групу з цифрового розвиту громади


В Івано-Франківську міська влада спільно з громадськістю формує робочу групу з цифрового розвитку громади

Передбачається, що до її складу увійдуть посадовці міської ради, відповідальні за питання цифровізації, комп’ютерного та програмного забезпечення, відкритих даних та ін., а також представники неурядового сектора та бізнесу (ІТ-компаній). Очікується паритетне співвідношення учасників, за якого не менше половини складу групи формуватиметься за участі громадськості та бізнес-середовища.

Куруватиме роботу буде заступниця міського голови Вікторія Дротянко, а координуватиме – Департамент стратегічного розвитку, цифрових трансформацій роботи із засобами масової інформації, комунікації з мешканцями Івано-Франківської міської ради. Активності впроваджуються громадською організацією «Івано-Франківський регіональний центр» у співпраці з Івано-Франківською міською радою в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Основними завданнями робочої групи буде інвентаризація комунальних інформаційних ресурсів, розробка проєктів рішень міської ради, її виконавчого комітету в сфері цифровізації, підготовка пропозицій міському голові щодо запровадження та вдосконалення електронних послуг на місцевому рівні, підвищення цифрової грамотності мешканців, використання інструментів електронної демократії для спрощення та вдосконалення комунікації між мешканцями, бізнесом і владою та ін. завдання, пов’язані з цифровим розвитком Івано-Франківської громади.

Подати заявку для участі у роботі робочої групи можна за посиланням: https://bit.ly/digital_group_IF

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!