В Івано-Франківську відбудеться всеукраїнський форум «Кругова економіка для сталого розвитку міст»


Платформа «Тепле Місто» організовує форум всеукраїнського масштабу за назвою «Кругова економіка для сталого розвитку міст», що відбуватиметься в Івано-Франківську 28 жовтня! На захід з’їдуться та будуть залучені онлайн фахівці з усієї України, а також зі Швеції, Нідерландів, Німеччини, Польщі та Словенії.

Подія такого масштабу на тему, якою опікується весь прогресивний світ — вперше відбудеться в Івано-Франківську. На ній будемо обговорювати глобальні проблеми міст, що останнім часом спонукають людей до релокації в села.

Наприклад, попередні оцінки говорять, що темпи потепління в Україні перевищують світові. За прогнозами громадської організації "Екодія", до 2100 року через підняття рівня моря затопить 35 українських міст, зокрема: Одесу, Херсон, Миколаїв, Маріуполь. 6 міст затопить повністю, серед яких: Вилкове, Гола Пристань, Затока.

“Щоб жахливі прогнози не стали реальністю, представники європейських країн розробили для кожного міста низку ефективних рішень, як от: концепція “15 хвилин”, Париж. Йдеться про трансформацію міста таким чином, щоб все необхідне було розташовано в межах 15 хвилин пішої чи велодоступності. Завдяки цій концепції люди зменшують викиди парникових газів і, відповідно, зменшують негативний вплив на зміну клімату.” — каже Марія Федорук, координаторка форуму “Кругова економіка для сталого розвитку міст”.

Подібних рішень є чимало — їх і будемо розглядати на форумі, та шукатимемо нові — ті, які сприятимуть покращенню міста Івано-Франківськ, та, потенційно, інших міст України. 

На сьогодні “Тепле Місто” та нідерландська організація Metabolic за підтримки фонду “Відродження” провели дослідження та розробили візію того, як зробити так, щоб франківський бізнес застосовував принципи кругової економіки. Це вже почав робити інноваційний центр Promprylad.Renovation, який може стати прототипом й для інших центрів (торгових, наукових, інноваційних) в Івано-Франківську і не тільки.

Детально з темами, що будуть підняті на події, можна ознайомитися в програмі події.

З міркувань безпеки та запобігання поширенню COVID-19, слухачів форуму буде долучено онлайн. Зареєструватися на трансляцію можна за посиланням: https://forms.gle/5ArcdHq7LmV1mpLp7

Дата: 28 жовтня

Місце: Промприлад.Реновація, відкритий цех "Парасолька".

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!