Через мстивого сусіда нардеп Олександр Сич і гендиректор ОТБ "Галичина" Ольга Бабій можуть залишитися без автономного опалення


А ще може постраждати начальник управління у справах сім’ї, молоді та гендерної політики Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Солов’йов та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін.

Раніше в інформаційному просторі Івано-Франківська з’явилася інформація, що обласна прокуратура перевіряє законність дозволу на автономне опалення народного депутата України Олександра Сича.

Опісля в порядку денному майбутньої сесії Івано-Франківської міської ради з’явився проект рішення «Про   скасування дозволів на відключення від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання».

В проекті рішення зазначається, що прокуратура міста Івано-Франківська розглянула звернення жителя вул. Галицька 149, кв. 52 Гавриліва Ю.І і пропонує міській раді скасувати рішення Міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради виданих ряду жителів будинку по вул. Галицька 149.

Серед іванофранківців, які можуть залишитися без автономного опалення, є і досить відомі особи. Це народний депутат України Олександр Сич, генеральний директор ОТБ «Галичина» Ольга Бабій, начальник управління у справах сім’ї, молоді та гендерної політики Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Солов’йов та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін.

Кореспондент «Бліц-Інфо» звернувся за коментарем до нардепа Олександра Сича. Сич розповів, що один із його сусідів – а, як видно з повідомлення прокуратури, це пан Гаврилів Ю.І – уже протягом тривалого часу добивається дозволу для встановлення собі автономного опалення. Проте міська влада не спішить надавати йому такий дозвіл. Тож, за словами Олександра Сича, невдоволений сусід вирішив написати заяву в прокуратуру аби без автономного опалення залишились і решта жителів будинку.

Олександр Сич називає дану ситуацію абсурдною, адже Гаврилів живе на сусідньому стояку і перелічені вище мешканці не мають жодного стосунку до стояка Гавриліва. Окрім того, свій дозвіл на автономне опалення Сич отримав ще у 2005-2006 році, коли міська влада до цього ставилася значно лояльніше.

За словами народного депутата, цей конфлікт настільки роздутий через фігурування там прізвища «Сич». Але, насправді, ця ситуація стосуєть усіх мешканців будинку. «Це найчистішої води політична спекуляція. Якби я не був депутатом Верховної Ради України, моє ім’я взагалі би не звучало. І заявник взагалі живе на іншому стояку», - пояснює народний депутат.

«Якщо хтось з чиновників помилився, коли видавав мені дозвіл на автономне опалення, то нехай несе за це відповідальність», - говорить Олександр Сич.

Народний депутат готовий до скасування йому і ще ряду іванофранківців дозволу на автономне опалення, але вимагатиме компенсування витрат та підключення централізованого за рахунок виконкому.