Чому українці бояться їхати у туристичну Ворохту


Чому люди бояться їхати у Ворохту? Чому 4 липня стався цей конфлікт? Як у селищі на нього реагують? Чи виступають мешканці загалом проти мобілізації і яким є їхнє ставлення до війни? Чи цей інцидент не спричинить масове вручення повісток чоловікам цього селища?

Після інциденту 4 липня між мешканцями селища Ворохта (Івано-Франківська область) і військовослужбовцями Верховинського Територіального центру комплектування (ТЦК) одразу ж забрали блокпости на в’їзді і виїзді з цього туристичного місця. Але місцеві мешканці кажуть про те, що працівники ТЦК активно перевіряли чоловіків призовного віку, які приїжджали потягом.

Іванна Лейбюк була учасницею подій 4 липня. Жінка пояснює Радіо Свобода, що люди не так обурилися блокпостом, як несправедливості. Мовляв, чому на інші курорти дорога відкрита, а тут - ні. Бо ж ні для кого не таємниця, що люди, які їдуть на відпочинок не радіють зайвій зустрічі з ТЦК.

"Чому ніде немає, а в нас є? До нас перестали люди їхати. Бо на Буковель їдь вільно, а у Ворохту - не можна, блок-пост... Ми не хотіли конфлікту, просто намагалися зрозуміти, чому так. В цей момент один із ТЦК-ників почав провокувати людей - був агресивний, вдарив нашу жінку і в якийсь момент просто в'їхав у натовп машиною. Люди просто намагалися його зупинити. Але з нас зробили неадекватів, диких гуцулів", - розказує жінка. 

 Голова Ворохтянсько-Татарівської громади Олег Дзем'юк каже, що громада всіляко допомагає захисникам, багато хлопців служать.

"На жаль, наша громада вже має три десятки загиблих, понад двох сотень служать. Допомагаємо війську як і з бюджету, так і мешканці жертвують на армію. Але Ворохта живе з туристів, а відпрацювання військових на вокзалі і блокпостах змушує їх обирати інші курорти", - зазначає голова. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!