Дарунок для хворих прикарпатських немовлят


На Прикарпатті 2014-й оголошений Роком дитини. Першим серед бізнесменів відізвався на заклик медпрацівників обласної дитячої клінічної лікарні надати спонсорську допомогу для зміцнення матеріально-технічної бази цього закладу приватний підприємець Олександр Долішній.

Він уже на початку нинішнього року придбав і вручив днями нове медичне обладнання для відділення інтенсивної терапії новонароджених дітей. Ідеться про сучасний монітор вартістю вісім тис. грн. для контролю за життєво важливими функціями організму таких немовлят, що перебувають у критичному стані.

Цей медичний апарат допоможе рятувати життя дітей, цілодобово контролюючи у них рівень артеріального тиску, частоту дихання та серцебиття, температуру тіла  та насичення крові киснем. Він буде добрим помічником лікарям у визначенні шляхів адекватного лікування задля одужання маленьких пацієнтів.

Завідувач відділення В’ячеслав Банасевич, представники адміністрації лікарні  подякували підприємцю за розуміння й допомогу і вручили письмову  подяку.

Галичина