Фільм прикарпатця Володимира Мули номінували на Шевченківську премію


Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка опублікував перелік претендентів на відзнаку у 2024. Нагороди вручать митцям у сферах літератури, мистецтвознавства, музичного і візуального мистецтв, кіно і театру.

Серед претендентів у категорії "Кіномистецтво" - документальний фільм "Юкі" режисера з Івано-Франківської області Володимира Мули.

Володимир Мула - з Городенки, кінорежисер, продюсер, спортивний репортер, журналіст, ведучий. Став відомим завдяки документальному фільму під назвою "UKE". У стрічці режисер розповів про видатних спортсменів Національної хокейної ліги Канади, які є українцями за походженням. У вересні 2021 Володимир Мула отримав звання "Заслужений діяч мистецтв України" за значний особистий внесок у розвиток кіномистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність. 

Додамо, що також у категорії з літератури на нагороду претендує прикарпатець Степан Процюк за книги "Руки і сльози. Роман про Івана Франка", "Місяцю, місяцю: роман про Григора Тютюнника", а у категорії "Публіцистика, журналістика" - коломиянин Монолатій Іван Сергійович з книгою "Макогін псевдо Розумовський. Уявлена українська людина".

З повним списком номінантів можна ознайомитися за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!