Франківців закликають повідомляти про паліїв трави і сміття на 1580


Восени і навесні в Івано-Франківську та навколишніх селах активізуються "газди", які палять залишки рослиннсті на городах.

Від отруйного диму страждають всі навколо. Для боротьби з такими паліями навіть створили спеціальні групи, які накладають штрафи, надзвичайники проводять профілактичні бесіди. Але місто надалі щовечора затягує димом.

Як повідомив міський голова в ефірі Західного Полюсу, за паління трави оштрафували вже 20 людей. 

"Люди навчилися хитрувати. Наприклад, палять після 8 вечора коли менше патрулів. Ми просимо і патрульну поліцію долучитися до боротьби з такими порушниками. Якщо бачите, що хтось палить траву чи сміття, телефонуйте 1580 і давайте конкретну адресу. Бо люди часто повідмоляють, що палять, але не кажуть навіть в якому селі. Також не забувайте, що навколо є багато сіл, які не входять в ОТГ. Наприклад, вчора було багато скарг з Пасічної, що з Угринова йде дим. Ми не маємо впливу на них, можемо хіба в ОДА передати. Окрім того, в поліції не вистачає екіпажів, щоб ще й за паліями бігати. Наша рейдова група вже спіймала і оштрафувала 20 паліїв. Розмір штрафу від 3400 грн. Але важко спіймати порушника, який побачивши муніципалів втікає додому, тільки поліція може зайти на приватну територію", - зауважив мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!