Голова Івано-Франківської облради прокоментував перехід ЄС в опозицію


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич висловився з приводу заяви, опублікованої 24 листопада фракцією "Європейської солідарності" в Івано-Франківській обласній раді.

"Не відтворюватиму у своєму дописі всіх її пасажів й уникну тих уїдливих коментарів, що їх влучно може допомогти мені сформулювати значний політичний досвід, добре знання партійно-політичної історії сучасної України і тих неоднозначних партійно-політичних конфігурацій, які супроводжували виборчий процес і характеризують післявиборчий період у розрізі кожного регіону держави. 

Натомість той стовідсотковий вияв довіри, який виявили мені депутати обласної ради, вчергове обравши її головою, накладає обов'язок докласти максимум зусиль для їх консолідації у справі розвитку Прикарпатського краю. Я це робив донині і продовжуватиму робити надалі.

Отож дозволю собі розставити деякі акценти.

Перший із них - не слід тренди і тенденції загальнонаціональної політики натягувати на специфіку політики місцевої. Ці дві сфери політики відрізняються не тільки масштабами, але й стимулами. Місцеві виборці і їхні обранці міркують не категоріями президентів, їхніх політичних програшів і реваншів, застарілих образ і порахунків між партіями, а категоріями місцевих проблем і рецептами їхнього вирішення.

Другий - обираючи депутатів та очільників місцевих органів влади, виборці віддають перевагу знаним, авторитетним, чесним і порядним газдам та місцевим політикам й при цьому зовсім не думають про тих олігархів, які за чутками стоять за однією чи іншою партією.

Третій - обласна рада з тими повноваженнями, якими вона сьогодні володіє згідно чинного законодавства, аж ніяк не може задовольнити жодного інтересу жодного олігарха. Бо вона не уповноважена розпоряджатися тими ресурсами, які потенційно можуть цікавити будь-кого із них.

З уваги на сказане стверджую, що ті звинувачення, які прозвучали у заяві чи то на мою адресу, чи на адресу практично всіх колег депутатів, не мають під собою грунту. А тому я закликаю фракцію "Європейської солідарності" в Івано-Франківській обласній раді до конструктивної співпраці і до консолідації зусиль у справі розбудови та впорядкування Прикарпаття, для того, аби нашим краянам жити стало краще і затишніше.

Давайте об'єднаймося в амбітній цілі - продемонструвати всій Україні добрі зразки політичного конструктиву і порозуміння!  Слава Україні!", - написав Олександр Сич в мережі.

Нагадаємо, "ЄС" заявила, що буде опозицією в Івано-Франківській облраді

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!