Безробітні, ФОПи та ексрегіонал: Хто претендує на посаду голови Надвірнянської ОТГ


Центральна виборча комісія оприлюднила список кандидатів, які претендують на посади голів ОТГ на Прикарпатті. Загалом на посаду 15-ти голів ОТГ претендують 122 кандидати.

У Надвірнянській ОТГ їх вісім. Кореспондентка Бліц-Інфо з'ясовувала між ким доведеться обирати надвірнянцям. Тож у списку Зіновій Андрійович (Слуга Народу), Богдан Зеленчук (самовисуванець), Роман Марцінковський (Самопоміч), Василь Мацелик (самовисуванець), Мар’яна Мацько (ЄС), Ігор Стрембецький (самовисуванець), Сергій Штогрин (Свобода), Василь Янцюк (самовисуванець).

Що відомо про Зіновія Андрійовича?

48-річний Зіновій Андрійович - народний депутат України від політичної партії «Слуга народу».  З 2006 року тричі був обраний міським головою Надвірної. У своїй біографії вказав, що має вищу освіту, безпартійний, судимість відсутня, проживає у Надвірній. Рух "Чесно" виявив, що Андрійович володів найбільшою кількістю нерухомості з-поміж народних депутатів від Прикарпаття. 

На фото - Зіновій Андрійович

Що відомо про Богдана Зеленчука

37-річний Богдан Зеленчук йде на вибори самовисуванцем. У біографії зазначив, що безпартійний, судимостей немає, проживає у Надвірній. З 2015 року до 2019 - був першим заступником голови Надвірнянської районної державної адміністрації. Зараз тимчасово не працює. За даними RING, у 2012 році, будучи депутатом Надвірнянської міської ради Івано-Франківської області VІ демократичного скликання, не подав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, передбачену Законом України “Про засади запобігання і протидії корупції” (3206-17), чим порушив вимоги фінансового контролю.

На фото - Богдан Зеленчук

Що відомо про Романа Марцінковського

41-річний Роман Марцінковський балотується на голову ОТГ від партії "Самопоміч". У біографії вказав, що має вищу освіту, народився та проживає у Надвірні, судимостей немає. Марцінковський також вказав, що є директором ТОВ Корпорація "Експерт". Варто додати прикарпатець також є директором на добровільних засадах Благодійного фонду «Долоньки доброти». Фонд опікується онкохворими дітьми, котрі поступили на лікування в Онкогематологічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

 У 2019 році був кандидатом у народні депутати України від партії "Сила людей". Щою балотуватись Марцінковський в інтернеті зібрав 42 тисячі на заставу. Втім, вибори програв

На фото - Роман Марцінковський

Що відомо про Василя Мацелика

58-річний Василь Мацелик йде на вибори як самовисуванець. За даними ЦВК, має вищу освіту, судимість відсутня. Наразі обіймає посаду сільського голови Назавизівської сільської ради, проживає у рідному селі Назавизів.

 На фото - Василь Мацелик

Що відомо про Мар’яну Мацько

Мар’яна Мацько - 40 років, кандидатка на посаду голови ОТГ від партії “Європейська солідарність”. У біографії вказала, що має вищу освіту та працює начальником відділу у “Центрі надання адміністративних послуг” Надвірнянської міської ради. Зараз проживає у місті Надвірна, де і народилась. 

На фото - Мар'яна Мацько

Що відомо про Ігоря Стрембецького

56-річний Ігор Стрембецький - самовисуванець. Вказав, що має вищу освіту, народився та проживає у м.Надвірна, працює приватним підприємцем.

На фото - Ігор Стрембецький

Що відомо про Сергія Штогрина

49-річний Сергій Штогрин балотується на посаду голови громади від політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода". За даними ЦВК, має вищу освіту, народився та проживає у селі Стримба Надвірнянського району. Займається підприємницькою діяльністю. Є депутатом Надвірнянської районної ради двох скликань (2010-2015рр., 2015-2020 рр). Був обраний головою постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, комунальної власності, земельних відносин та екології.

На фото - Сергій Штогрин

Що відомо про Василя Янцюка

56-річний Василь Янцюк побореться за посаду як самовисуванець. Народився у с. Фитьків, проживає у Надвірній. Має вищу освіту, зараз не працює. З 2010 по 2015 рік був депутатом Надвірнянської міської ради від "Партії регіонів", у 2010 році був призначений на посаду першого заступника Надвірнянської РДА. Про Василя Янцюка неодноразово писали ЗМІ, адже його фірми причетні до незаконного видобутку гравію з річок під виглядом руслоочиних робіт. Більше про оборудки фірм прикарпатця читайте у журналістському розслідуванні - Як шутрова мафія грабує річки Прикарпаття.

 

Читайте також: Два війти, безробітний та депутати з досвідом: Хто претендує на посаду голови Городенківської ОТГ

 

Війти, підприємці та двірник: Хто балотується на голову Косівської ОТГ

 

Чиновник-перефарбованець та голова сільради: Хто балотуються на голову Снятинської ОТГ?

 

За крісло очільника Рогатинської ОТГ змагаються мер та голова райради

Перефарбованці та безробітній, який п'яним сідав за кермо. Хто змагається за крісло очільника Долинської ОТГ?

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!