Корупційні схеми головного лісника Прикарпаття


У червні цього року на Прикарпатті призначили нового начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського управління. Ним став Сергій Кокоць, який до цього працював на Львівщині.

У сюжеті Голос-Інфо йдеться про те, що він посів друге місце у конкурсі на заміщення посади, але все одно був призначений головним лісівником Прикарпаття.

У вільному доступі йдеться про те, що Сергій Кокоць останні дев’ять років очолював Славський лісгосп на Львівщині, являється депутатом Славської територіальної громади і очолює земельну комісію, пише Коментар.net.ua

З огляду на воєнне становище, ми не маємо доступу до декларацій чиновників та їхніх близьких родичів, що, безумовно, ускладнює процес  проведення будь-якого журналістського розслідування.

А в Інтернет-мережі інформації про пана Кокоця є обмаль, відомо що в 2015 році через те, що фактичних вирубок було більше, ніж за офіційними документами, міністр агропромислового комплексу Олексій Павленко звільнив керівника лісгоспу Сергія Кокоця. Той завбачливо пішов на лікарняний. До того ж заручився підтримкою псевдоволонтерських організацій-інформує zaxid.net.

В статті dailylviv йдеться про йде про ймовірне незаконне вилучення з лісового фонду і передачу у приватну власність 26,5 га. Слідчі підозрюють, що директор «Славського лісового господарства» разом головою Славської селищної ради нібито розробили схему щодо відведення земель лісового фонду у приватні руки.

Згідно з ухвалою суду, обшуки провели 25 січня в рамках провадження, яке веде Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Як підозрюють слідчі, директор «Славського лісового господарства» разом головою Славської селищної ради нібито розробили схему щодо відведення земель лісового фонду. За версією, вони домовились з місцевими жителями, аби ті за винагороду написали заяви на отримання земельних ділянок під селянське господарство. А надалі посадовці залучили «Геоарх Проект», яке не вказало в документах, що мова йде про землі лісфонду.

Після цього голова селищної ради нібито повпливав на депутатів, аби ті проголосували за відведення ділянок. А підставні отримувачі потім переоформили ділянки на інших осіб.

В ухвалі вказано, що таким чином передали в приватну власність 22 ділянки площею 26,5 га. В тексті перераховані кадастрові номери лише 19 ділянок, оскільки деякі складаються з двох об’єднаних наділів.

Кілька зі вказаних в ухвалі земельних ділянок наразі не мають визначеного права власності. Двома найбільшими наділами площею понад 18 га з листопада минулого року володіє ТОВ «Буран-прогрес», яке належать Володимиру Сліпченку (60%) та Олександру Ступаку (40%).

Ще дві земельні ділянки (село Верхня Рожанка) перебувають у власності фірм «Рожанка парк» та «Нова Рожанка». Вони безпосередньо пов’язані з депутатом Львівської міської ради від партії «Голос» Володимиром Гараздом. Зокрема і сам депутат володіє земельною ділянкою в селі Нижня Рожанка, яка згадана в ухвалі.

У фірмі «Рожанка Парк» Гаразд обіймає посадку керівника, а власниками є відомі бізнесмени Василь Даниляк та Віталій Антонов. Фірмою «Нова Рожанка» керує Назар Яремчук, а на пару володіють депутат Володимир Гаразд (30%) та Наталія Антонова (70%).

Інші ділянки належать фізичним особам, які не є публічними.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!