Кухонні стільці: проблеми вибору та як обрати ідеальний варіант


Беззаперечно, в будь-якій кухні не обійтися без стільців. Здавалося б такий простий, але при цьому й такий необхідний предмет меблювання. Якщо правильно підібрати комплект стільців до столу – ви отримаєте презентабельний обідній куточок без якого важко уявити стильну кухню

Підібрати якісні кухонні стільці вам допоможуть в інтернет-магазині Еко Меблі. Проте давайте детальніше розберемося, на що звернути увагу при виборі стільця для кухні.

Види кухонних стільців

До основних видів кухонних стільців відносять:

Жорсткі стільці. Це варіанти стільців, що не містять оббивки. Але всупереч цьому вони мають досить стильний та привабливий вигляд. Проте, варто зазначити, що сидіти на них все ж не дуже зручно.

М’які стільці та стільці середньої твердості. Такі варіанти стільців, на відміну від жорстких, містять оббивку, що може бути представлена різними варіантами, а саме: тканиною, натуральною та штучною шкірою. Всередині таких стільців міститься наповнювач різного типу: пінополіуретан, повсть, ватин, кокосова койра тощо.

Види кухонних стільців за конструкційними відмінностями

Не секрет, що кухонні стільці можуть виглядати абсолютно по-різному, і саме в цьому є їх неповторний шарм. Деякі моделі, наприклад, можуть мати фігурні вигнуті ніжки, дугоподібну спинку або ж незвичайне декоративне комплектування. Проте все ж стільці будь-якого варіанту мають чотири ніжки, сидіння (з підлокітниками або без них), а також невисоку, зазвичай, до лопаток, спинку різної конструкції. 

Барні стільці. Вони зазвичай мають довгі ніжки, чим візуально й відрізняються від інших моделей. Такий вид кухонного меблювання варто обирати, якщо ваша кухня оснащена барною стійкою, а не звичним обіднім столом. Для максимальної зручності та комфорту, радимо вам обирати варіанти стільців з підніжкою.

Табурети. Це варіант стільців в яких до сидіння кріпиться чотири ніжки, а сам стілець не має спинки. Такі варіанти будуть ідеальним вибором для невеликих кімнат. Основна їх прерогатива полягає в тому, що їх можна сховати під столом, та й коштують вони недорого. Проте сидіти на них тривалий час все ж некомфортно. Такі стільці варто обирати для покупки, ґрунтовно зваживши всі їх «плюси» та «мінуси».

Стільці-крісла. Конструкційно є зручною моделлю в експлуатації. Мають округлу спинку та певного типу підлокітники. Висота виробу, зазвичай, досягає попереку або трішки вище.

Матеріали для виготовлення

Обідні стільці відрізняються не лише за своєю конструкцією та рівнем комфорту. 

Основною їх відмінністю є матеріал, з якого виготовляють їх каркаси.

Дерев’яні стільці. Основні їх прерогативи – міцність та зносостійкість, і вже потім зовнішній вигляд. На ринку представлені як колірні моделі, так і незабарвлені, які покриваються лише лаком. Проте можна придбати моделі й без покриття, лише оброблені антисептиком та прошліфовані. Таким меблям притаманна природна фактура та запах свіжої деревини. Також зазначимо, що до прерогатив варто віднести можливість реставрації, що теоретично одразу продовжує термін їх експлуатації.

Металеві стільці. Виготовляються з металу, який не піддається корозії. При цьому на вироби може бути нанесене спеціальне покриття: титан, хром тощо. Такі варіанти стільців виглядають досить органічно, є міцними та зносостійкими. Меблі з металу невибагливі у догляді та слугують власнику тривалий час. Єдиний суттєвий недолік – велика маса. Рекомендуємо вам обирати ті моделі, що виготовлені з  порожнистих елементів.

Пластикові стільці. Багато користувачів полюбляють таке меблювання за привабливий зовнішній вигляд. Однак варто зазначити, що таку свою красу вони зберігають не довго, дуже швидко покриваючись подряпинами. Спинку та сидіння у таких меблях виготовляють із полівінілхлориду, а ніжки – з дерева або металу. З переваг таких кухонних стільців можна зазначити незначну масу, стійкість до впливу вологості, високу міцність та низьку собівартість. Радимо вам обирати моделі, що мають цілісні конструкції або з мінімальною кількістю стиків. Також зауважимо, що меблі такого типу розраховані на навантаження близько 882 Ньютон (до 90 кг).

Плетені стільці. Основні матеріали для виготовлення: лоза, бамбук або ротанг. Меблювання такого типу ідеально пасує до інтер’єру в стилі прованс чи кантрі. Проте, зважаючи на досвід, варто зауважити, що власники міських квартир обирають кухонні стільці такого типу дуже рідко. Зазвичай їх купують для заміських будинків, де вони створюють відчуття комфорту, спокою та затишку.

Загалом, радимо вам обирати такі обідні стільці, які по своїй колірній палітрі будуть близькими до інтер’єру самої кухні.

 

На правах реклами