Лікувала гайморит - отримала інвалідність. Франківка звинувачує медиків у непрофесійності


Франківка Олександра Клюба потрапила в міську центральну клінічну лікарню з гайморитом, а вийшла з інвалідністю.

Жінка звинувачує медиків у непрофесійності та безвідповідальності. У цій справі поліція відкрила кримінальне провадження, проте медики, які лікували жінку, досі працюють на своїх посадах, пише Суспільне.

Олександра Клюба розповідає, що потрапила в лікарню ще у березні. Скаржилася на біль у голові. Медики підтвердили гайморит та запропонували зробили трепанопункцію.

"Я чула буквально кожен удар молотком. В мене пітніли руки постійно, я казала, що мені холодно. І відчула, як якийсь інструмент пройшов мені в голову. Впав тиск, я втрачала свідомість. Я дуже себе погано почувала, вони (лікарі - ред.) на це не зважали. Один з медиків казав: "Не муркай, просто лежи". І далі робили свою роботу", - пригадує Олександра Клюба.

Лікувала гайморит - отримала інвалідність. Франківка звинувачує медиків у непрофесійності

Операція тривала 40 хвилин. Опісля - жінка вже не могла самостійно ходити. Пригадує, що у неї тоді піднялася температура та були втрати пам'яті. Через два тижні її виписали з тими ж симптомами. Наступного дня Олександра зробила комп’ютерну томографію головного мозку. Виявилося, що в неї гематома та внутрішньомозковий крововилив правої лобної ділянки.

"Вони (лікарі - ред.) винесли мені КТ і повідомили: "Не дурно тебе боліла голова. Звертайся в обласну клінічну лікарню". Відправили мене не на швидкій, бо я вже була виписана один день. Я поїхала зі швами і температурою своїм ходом", - розповідає жінка.

Лікувала гайморит - отримала інвалідність. Франківка звинувачує медиків у непрофесійності

Головний лікар міської центральної клінічної лікарні Тарас Масляк відмовився надати коментар кореспондентам Суспільне Карпати, пояснивши, що тривають слідчі дії.

Олександра Клюба написала на медиків заяву в поліцію.

Речниця обласної поліції Христина Максимчак підтвердила, що кримінальне провадження відкрили: "За даним зверненням правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником). Тривають слідчі дії. Слідчі очікують висновок департаменту охорони здоров'я для продовження слідчих дій".

Правозахисник Андрій Малетин, не згодний з діями слідчого. У телефонній розмові пояснив причину.

"У поліції сказали, що вони чекають висновки департаменту. Це абсурд. Як може давати висновок той, на кого ти скаржишся. Слідчий повинен був негайно призначити всі необхідні судово-медичні експертизи, щоб незалежний судовий експерт встановив характер ушкоджень, і чи пов'язані вони з тим хірургічним втручанням", - каже Андрій Малетин.

За словами Олександри Клюби, перешкоджають у розслідуванні справи працівники обласного департаменту охорони здоров’я. Службове розслідування не проводять, посилаючись на карантинні обмеження.

Зараз жінка виробляє групу інвалідності, проте і тут, за її словами, не все просто. Працівники обласного бюро медико-соціальної експертизи надіслали справу в Київ та сказали їхати туди. Франківка пояснила, що не має коштів і можливості поїхати, бо в неї дев'ятимісячний син. На це їй відповіли, що це не їхні проблеми.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!