На День Незалежності франківці матимуть багато концертів та патріотичних забав


В Івано-Франківську щороку чиновники намагаються зробити святкування річниці Дня Незалежності України веселим та особливим для гостей та мешканців міста. Та цьогоріч зважаючи на складну суспільно політичну ситуацію в країні святкування будуть здебільшого ідеологічні та патріотичні.

Відтак, у Франківську та навколишніх селищах, що належать до Івано-Франківської міськради святкування приурочені до 23-ї річниці Незалежності України розпочнуться  з 20 серпня, проте основні заходи відбуватимуться у день проголошення Незалежності, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Тож для поціновувачів мистецтва в приміщенні Обласної організації спілки художників України вже відкрито виставку образотворчого мистецтва до Дня незалежності.

Також вже завтра на спортивному майданчику по вулиці Симоненка 3Б відбудуться спортивні змагання для дітей та конкурс малюнку на асфальті.

Відтак, о 9.00 23 серпня відбудеться підняття  Державного Прапора України. А о 10-й годині спортивні франківці матимуть можливість брати участь у легкоатлетичній естафеті миру вулицями Франківська. Крім того, у цей день делегація з Івано-Франківська у Києві братиме участь у фестивалі «Парад вишиванок». Також цього дня о 14-годині біля міської Ратуші стартує фестиваль волі Довбушфест. 

Безпосередньо у День Незалежності – 24 серпня франківчани можуть взяти участь у ході в національному одязі, яка відбудеться о 12.30 від пам’ятника Іванові Франку до Вічевого Майдану. Пізніше  о 13-й розпочнеться на Вічевому майдані урочисте віче та концерт «Україно, незборима зроду – ти душа великого народу!». А вже о 14-й на площі перед адмінбудинком гості та мешканці Франківська зможуть побувати на гала-концерті переможців фестивалю української пісні «Гордість України».

Відтак, ще кілька святкових концертів української народної та сучасної пісні відбудеться на Вічевому майдані та на площі перед «Білим домом» з 16-ї до 17-00 години.

Також впродовж дня на вулиці Вітовського – франківські книголюби зможуть відвідати книжковий ярмарок сучасної літератури присвяченій 23-й річниці незалежності України. 

Детальніше програму всіх заходів з відзначення 23-ї річниці Дня незалежності України можна подивитись тут.