На Франківщині за психологічною допомогою найчастіше звертаються родичі майданівців


З початку березня в Івано-Франківську та області діють 24 центри психологічної допомоги, до роботи в яких залучено 1180 фахівців.

Як розповіла у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна, протягом першого тижня за консультацією звернулося 128 чоловік.

«Нині динаміка спадає. Відчувається спад активності, самозаспокоєння людей. Хоча це не зовсім добре. Варто проговорити проблему, а не заглушувати її всередині», - зауважує Людмила Підлипна.

Як зазначає психолог, в основному допомоги чи поради спеціаліста шукають жінки. Чоловіки ж, керуючись внутрішніми стереотипами, вирішують проблеми самотужки. Хоча, може бути й зворотній бік такої замкнутості. Якщо людина не в змозі вирішити внутрішні проблеми – шукає розради в пляшці чи наркотиках.

Найчастіше, за консультацією фахівця звертаються родичі майданівців, які переживали події дистанційно, спостерігаючи окремі епізоди на екранах. А от відсоток людей, які особисто були в епіцентрі подій – доволі низький.

Психологи також наголошують на тому, що варто відмежовувати дітей від негативної інформації. Адже, нестійкий емоційний стан дитячої психіки не в змозі осягнути та захиститися від всіх подій, котрі протягом останніх місяців відбувалися та й досі тривають в Україні.