На Прикарпатті може припинити своє існування ще один футбольний клуб


Дуже неприємна новина надійшла із Долини - міста із славними футбольними традиціями та багатющою історією. Як повідомляє офіційний сайт ФК "Нафтовик" (Долина), можна з впевненістю говорити, що ФК “Нафтовик” не виступатиме в цьогорічному чемпіонаті області.

Коли припиняють своє існування такі команди, інтерес до гри мільйонів та бажання писати про футбол просто згасає. Будем надіятися, що знайдуться в Долині люди, яким не байдужий футбол та які зможуть допомогти команді в таку складну хвилину, пише ГС, з посиланням на офіційний сайт "Нафтовика".

Долинський “Нафтовик” – це команда, яка за свою 59-літню історію зробила вагомий вклад в історію футболу на Прикарпатті. Зараз ФК “Нафтовик” переживає не найкращі часи. Як відомо, левова частка фінансування “Нафтовика” надходила з районного бюджету. Але навіть це мізерні кошти ( 130 тис. грн. на сезон) були виплачені тільки частково. В команді по сьогодні існує заборгованість перед гравцями, ще з минулого року.

Чутки про те, що “Нафтовик” не виступатиме в 2014-му році поширювались серед вболівальників уже давно. Так 17 жовтня 2013 року на офіційному сайті “Нафтовика”, за два тури до завершення чемпіонату, було оприлюднено звернення вболівальників до районних чиновників не знищувати футбол на Долинщині.

Проте, панове-чиновники з районної ради та районної адміністрації мабуть думають тільки про те, як в умовах революційних подій, що сьогодні відбуваються в Україні, не втратити своїх посад. На спорт і футбол зокрема, їм наплювати. Так вперше за останні п’ять років в районному бюджеті не було закладено жодної копійки на утримання ФК “Нафтовик”. Як тут не згадати слова першого заступника Долинської районної ради Миколи Гуцуляка, який на відкритті минулорічного сезону пообіцяв відновити колишню славу долинського футболу. Тепер ми бачимо це “відновлення”, яке відбувається в кращих традиціях “покращення вже сьогодні” від діючої в Україні влади.

В таких умовах можна з впевненістю говорити, що ФК “Нафтовик” не виступатиме в цьогорічному чемпіонаті області.