На Прикарпатті за кошти Світового банку закуплять бульдозер


На КП «Екосервіс» склалася критична ситуація у зв’язку із тим, що вийшла із ладу техніка. Депутати міської ради передбачили 150 тис. гривень на двигун для бульдозера, а міський голова Ігор Насалик повідомив про можливість закупити техніку для комунального підприємства за кошти Світового банку.

— У КП «Екосервіс» поламані усі бульдозери, тому тепер підприємство техніку орендує. Орендна плата — значна. КП потрібно 150 тис. гривень для того, щоб купити двигун для бульдозера, — повідомив депутат міської ради Віталій Кінаш, пишуть "Вікна".

— Чому КП «Екосервіс» не візьме у лізинг нове обладнання? — поцікавилася депутат Оксана Левицька.

За словами міського голови Ігоря Насалика, новий бульдозер коштує у межах 1,2 млн. гривень, і це — значна сума.

Однак, нині «Екосервіс» використовує 80 тис. гривень щомісяця на оренду одного бульдозера. Приблизно 70% від цієї суми — витрати на пальне.

— На цій сесії виділяємо кошти, щоб придбати двигун. На наступну — винайдемо можливість, щоб закупити техніку. Приміром, по коштах Світового банку залишається $800 тис. на придбання техніки. Пропоную з цих коштів виділити $120 тис. на бульдозер для КП «Екосервіс». КП «Водотеплосервіс» закупить техніку і передасть «Екосервісу» на баланс, — підсумував міський голова Ігор Насалик.