Прикарпатець Василь Карп'юк написав першу дитячу книжку про Олексу Довбуша


«Олекса Довбуш. Таємниця Сили» – перша книжка для дітей про легендарного карпатського опришка вийде першого грудня у видавництві Discursus.

Про це повідомляє Видавництво «Писаний камінь», пише Бліц-Інфо.

Її автор Василь Карп’юк зізнався, що писав твір протягом семи днів, але редагуванню початкового рукопису присвятив ще кілька місяців.

Книжка базується на трьох складових:

- це історичні джерела, зокрема, праці Володимира Грабовецького;

- народні перекази і легенди, зокрема, «Гуцульщина» Володимира Шухевича;

- і, звісно, авторська уява і досвід.

Василь Карп’юк родом із Брустурів Косівського району, а тому добре знає реалії гуцульського села, побуту і звичаї. Він з точністю відтворює картини гуцульського світу і природно моделює ті, які могли б мати місце в реальному житті Олекси Довбуша.

Водночас книжка розрахована на дітей молодшого шкільного віку, тому сповнена пригод і випробувань. Як зазначено в анотації, «пірнувши в цю оповідь, читач разом з Олексою поживе у лісі поруч із вовками й вивірками, приєднається до опришківської ватаги й зазирнеш у світ героїчної минувшини Карпат. А головне, врешті дізнається, звідки взялася Олексина Сила і чи зміг він її опанувати».

Редактор книжки Іван Андрусяк зауважує: «Це історія справжнього українського супергероя, який мав від природи Розум і здобув Силу. Але навіть наймудріший володар великої сили – завжди людина, а кожній людині властиво віддаватися Почуттям... Саме такого Олексу Довбуша й відкриває нам Василь Карп'юк – справжнього супергероя – і живу людину!»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!