Переваги електронної звітності оцінили понад 3 тисячі платників ПДВ Івано-Франківщини


В електронному вигляді звітують 94 відсотки платників податку на додану вартість області, або 3,3 тисячі.

Для такого звітування органи Міндоходів видають безкоштовні ключі електронного цифрового підпису, які дають змогу звітувати в режимі он-лайн ще й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України, використовуючи безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit».

Подання податкової звітності в  електронному вигляді має значні переваги перед паперовою, зокрема економію робочого часу та власних коштів на придбання бланків звітних документів, звітність через мережу Інтернет не потребує дублювання на паперових носіях. Також гарантується автоматична перевірка підготовлених документів на наявність арифметичних помилок і описок, конфіденційність інформації, тощо.

З питань отримання безкоштовних електронних  ключів можна звернутися до відділу  реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності 20, каб. 110, контактний тел.(0342) 77-19-05, а жителям Калуського та Коломийського районів - до відокремлених пунктів реєстрації користувачів при податкових інспекціях у цих районах.