Під час ЗНО-2013 боротимуться зі списуванням


Учасникам ЗНО під час тестувань варто сподіватися лише на себе та свої знання

3 червня тестуванням з хімії стартувало зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). А загалом понад 320 тисяч абітурієнтів впродовж цього місяця складатимуть тестування з 11-ти навчальних дисциплін та виборюватимуть свій шанс стати студентами омріяних ВНЗ. В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначають, що готові забезпечити
 доброякісний процес проведення ЗНО.

Освітні фахівці наголошують на тому, що секрет високих результатів на незалежному оцінюванні — в доброму розумінні та знанні предмета, а також в організованості учасників процесу. Адже запізнення на пункт тестування чи забутий вдома паспорт може коштувати абітурієнтам права на вступ до ВНЗ цього року. До речі, всі тестування згідно з графіком
 починаються об 11.00. Допуск учасників ЗНО до пунктів тестування припинятимуться за 10 хвилин до його початку — тобто о 10.50.

Учасникам ЗНО під час тестувань варто сподіватися лише на себе та свої знання, адже будь-які допоміжні матеріали можуть лише зашкодити вступникам. Один з основних акцентів ЗНО у 2013 році — посилення боротьби зі списуванням. Абітурієнтам треба бути готовими до «технологічних перерв», під час яких їх перевірятимуть на наявність технічних засобів. Час, витрачений на використання в аудиторії металодетектора, абітурієнтам компенсують.

— Металодетектори стали обов’язковим атрибутом ЗНО, їх вистачить на кожнісінький пункт тестування, — зазначив директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук. — Це буде по всій Україні. Щоби ми не думали, що ми тут такі єдині. У Франції ще жорсткіше, ми дуже толерантні — впіймали, «пожурили» і відпустили. А у Франції після цього абітурієнт на три роки втрачає право претендувати на вступ. У Китаї, наприклад, студентку, яка хотіла скористатися мобільним телефоном на пункті тестування, засудили на два роки ув’язнення.

 

Галичина