Податковою відпусткою скористалось пів тисячі прикарпатських підприємців


Сезон відпочинку лише розпочався, а вже 511 приватних підприємців - платників єдиного податку Івано-Франківської області скористались своїм правом на відпустку, передбачене статтею 295 Податкового кодексу України.

Нагадаємо, платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу України для таких платників не передбачено.

Всього в області налічується 23166 платників єдиного податку першої і другої групп, з них 19930 не використовують працю найманих осіб.