Правоохоронці кажуть, що не складають списки на прикарпатських «майданівців»


Правоохоронці спростовують інформацію про збирання інформації на прикарпатських «майданівців».

Про це повідомляє прес-служба УМВС в Івано-Франківській області.

«Вчора з’явилися відомості про нібито збір інформації про більше як 10 тисяч прикарпатців, які брали активну участь в мирних акціях протесту. Зазначимо, що оперативно-розшукові дії правоохоронці здійснюють лише в межах своїх повноважень. Наприклад, у разі вчинення кримінального правопорушення працівники міліції зобов’язані перевірити чи отримати певні дані про осіб, які могли би бути до нього причетними. Наразі міліція Прикарпаття запевняє, що ніяких відслідковувань чи збору інформації щодо даних активістів не здійснювала і не здійснюватиме!», - йдеться  у заяві.

Нагадаємо, під час вчорашнього попереджувального страйку міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус повідомив, що в правоохоронних органах склали списки на арешти з двох тисяч активістів Майдану з Прикарпаття.

«Я дізнався, що вже відслідковано більше 10 тисяч прикарпатців, які брали активну участь в мирних акція протесту. Близько двох тисяч в позачерговому списку. Я звертаюсь до міліції, до прокуратури, до судів: Упаси Боже відкривати кримінальні провадження щодо франківчан та прикарпатців», - наголосив мер.