Прикарпатські рятувальники продовжують проводити профілактичні заходи у літніх таборах


Одним із найважливіших напрямків роботи пожежно-рятувальної служби є пропаганда безпеки життєдіяльності, адже простіше запо¬бігти траге¬ді¬ям, аніж лі¬к¬відовувати сумні наслідки лиха.

Найвразливішою категорією суспільства, зазвичай, є діти. Саме тому робота з дітьми є пріоритетною для рятувальників,  тож у пришкільних таборах, дитячих закладах літнього відпочинку та оздоровлення області  впродовж літа тривають зустрічі юних відпочивальників із працівниками Управління ДС НС в області, які відбуваються у рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти».

        У невимушеній атмосфері діти знайомляться із діяльністю рятувальників, причинами і наслідками різних нештатних ситуацій, пригадують правила безпечної поведінки, яких необхідно дотримуватися у побуті та під час відпочинку – в лісі чи біля водойм. Також діти мають нагоду дізнатися про будову і тех­ні­ч­ні мо­жливості пожежного ав­томобіля, побачити спеціальний одяг та споря­д­ження, яке викорис­то­­ву­ють пра­цівники «Народної слу­­жби порятунку 101». Найцікавішим зазвичай буває конкурс на швидкість одягання одягу пожежника-рятувальника, під час якого можна не тільки продемонструвати справність,  а й відчути себе  справжнім рятувальником. Відчуття причетності до цієї героїчної, але такої  потрібної людям професії дає і участь у гасінні умовного загорання.

Загалом такі заходи в рамках проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» за участю працівників Управління вже відбулися у дитячих закладах санаторного типу »Сокіл», «Дружба», в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Лімниця», «Смерічка», «Перлина Придністров’я», «Прикарпатські зорі». Також працівники Управління спільно з представниками громадських та волонтерських організацій проводили роз’яснювальну роботу в тимчасових літніх оздоровчих таборах області. 

Важливість таких заходів добре усвідомлюють  і педагоги, адже вони –  ще один  аспект виховної роботи, спрямованої на дотримання правил життєзабезпечення, на розуміння дітьми спра­в­ж­ньої цінності людського життя та здоров’я . Також такі пізнавальні та цікаві зустрічі з рятувальниками – це ще один переконливий доказ того, що робиться все необхідне для того, щоб життя дітей дійсно було безпечним і цікавим, сповненим самореалізації і радості  гармонії зі світом.