Франківські депутати вирішили, що в школах поетапно відновлюватимуть навчання


В Івано-Франківську провели сесію міської ради, присвячену навчанню в школах під час карантину.

 До зали засідань завітали батьки школярів, які проти дистанційного навчання. Кажуть, у такому вигляді проводити уроки неможливо. Адже діти не отримують ніяких знань. До того, не кожна сім'я моє забезпечити дітей необхідною для проведення уроків технікою. До прикладу, коли у сім'ї двоє-троє дітей, а комп'ютер - один. Окрім того, багато вчителів проводять "дистанційне навчання", просто задаючи задати домашні завдання. Мовляв, нехай батьки розбираються, передає Бліц-Інфо. 

«Маючи на дистанційному навчанні двох дітей - це нереальна втома. Ми не маємо можливості виходити на роботу і надати дітям належне навчання. Коли відкриті заклади харчування, то чому не можуть бути відкриті школи і садочки?», - риторично цікавиться Ірина Попович, мати 2 дітей.

Відтак, сесія проголосувала за поетапне відновлення навчання в школах. З 15 вересня продовжать дошкільну освіту, з 21 вересня - відновлять навчання у початкових шкіл 1-4 класів, з 28 вересня - 5-11 класів. “За” таке рішення під час 45 позачергової сесії Івано-Франківської міськради проголосували 32 депутати,

«Ми зверталися до Міністра охорони здоров'я з проханням переглянути рішення про «червону зону». Нам відповіли, що «червона зона» може бути й до кінця цього року, тому освіта може припинитися в цей час. Ми стояли на тому, щоб і в «червоній зоні» все було відкрите. Міністр готовий до цього. Ми не можемо дозволити собі припинити весь навчальний процес, якщо «червона зона» буде до кінця року», - сказав міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!