Перші школи з Прикарпаття впроваджують у свою роботу "Мрію"


У понеділок, 2 вересня під час регіонального освітнього форуму презентували "Мрію".

Це перший державний освітній застосунок, який не тільки зменшить учителям роботу з паперами, але й зробить навчання більш гейміфікованим для школярів, дасть батькам ліпше розуміння, як навчається їхня дитина та на які предмети треба звернути увагу.

Як повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий, нині вже 40 шкіл із шести областей України (Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської та Дніпропетровської) та Києва користуються застосунком. Також будь-яка школа можете подати заявку на майбутнє під’єднання до Мрії: https://mriia.gov.ua/launch.

Зокрема на Прикарпатті "Мрією" вже користуються у Надвірнянському ліцеї №1.

Директор навчального закладу Іван Криска вважає, що найбільшою перевагою освітнього застосунку є спрощення роботи вчителів і їх розвантаження від рутинної роботи.

"Ми прагнемо зосередитися на якості навчання, а не на адміністративних процесах. Тобто мінімізувати паперову роботу. Деякі вчителі прийняли нововведення, оскільки побачили можливості покращити освітній процес, інші були скептичні, адже зміни не завжди легко даються. Що стосується учнів, то вони ще не встигли повноцінно ознайомитись з застосунком, проте з цікавістю очікують нововведення",- каже директор.   

Які функції вже доступні у застосунку?

Діти і батьки можуть користуватися планом дня, який містить розклад уроків і статус домашніх завдань. За кожним предметом можна простежувати оцінки та бачити відгуки вчителя: що дитині вдається найліпше, а де можна поліпшити результат. Також учні зможуть користуватися цифровим учнівським Мрія ID у смартфоні, замість пластику.

Для вчителів уже розроблено автоматичний конструктор розкладу уроків, цифрові навчальні плани та журнали. Також кожен користувач Мрії матиме доступ до власної бібліотеки з контентом для саморозвитку і зможе спілкуватися в застосунку в найбезпечніших чатах на базі Signal.

Цифровізація освітніх процесів має дати більше свободи вчителям і учням у навчанні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!