Сьогодні в Івано-Франківську - "Відкритий університет"


У суботу, 15 лютого, в рамках проекту «Відкритий університет Івано-Франківська» відбудеться зустріч з прикарпатським письменником, режисером, блогером Олегом Ущенком (лекція Крах класичної реклами в суситемі сучасних суспільних ризиків) та доцентом, кандидатом географічних наук, психотерапевтом Романом Сливкою (Євроітеграція. Досвід Східної і Центральної Європи).

Відкритий університет ініційований місцевими громадськими активістами з метою створення постійно діючого інтелектуального майданчика для формування спільного бачення оптимальних шляхів розвитку країни та активізації громади в цілому. На лекції запрошуються усі, кому близька ідея побудови громадянського суспільства, люди, які шукають шляхи самореалізації та хочуть бути корисними Україні.

«Сприяти зростанню громадської активності можна і необхідно через просвітництво, самовдосконалення та самоосвіту. Реалізацією цього проекту ми хочемо зробити маленький вклад у формування суспільного попиту на реальні зміни, — говорить учасник ініціативної групи Відкритого університету Роман Сливка. — Cвіт стрімко змінюється, а тому без підвищення культурного рівня, осмислення «законів історії», професійної дискусії про майбутнє країни не може йтися і  про розвиток держави».

«Відкритий університет –це своєрідне продовження аналогічного успішного проекту на Євромайдані, до реалізації якого я долучався як волонтер, — розповідає Андрій Грабчук. — Наш університет пропагує цінності свободи, гідності, справедливості, демократії, взаємодопомоги. Вважаю, що об’єднання навколо цінностей і принципів важливіше за пошуки «справжніх» лідерів, які порятують Україну».

Зустрічі на теми менеджменту, економіки, історії, філософії, науки, культури, а також з «історіями успіху» суспільно корисних проектів та ініціатив відбуватимуться щосуботи. Серед лекторів запрошуються відомі, здебільшого місцеві громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, бізнесмени, які будуть ділитимуться своїми знаннями і баченнями сучасних та майбутніх українських процесів. В ході лекцій передбачається можливість ставити запитання спікерам, дискутувати.

За словами організаторів Відкритого університету Івано-Франківська, відвідувачі матимуть змогу знайти однодумців, в тому числі, для подальшого втілення цікавих і потрібних для розвитку громадянського суспільства ідей та проектів.

Нагадаємо, проект стартував першого лютого. Першими лекторами Відкритого університету були письменники Євген Баран і Степан Процюк, історик -краєзнавець Іван Монолатій, філософ-психотерапевт Галина Дичковська.

Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31( 4 поверх)

Початок о 13 год.