Солдати внутрішніх військ знову почнуть патрулювати вулиці Калуша


Про це вчора йшлося на громадянському вічі навпроти військової частини внутрішніх військ, що на вул. Тихого.

Як повідомлялось раніше,через мирне спостереження за військовою частини, військові з 20 січня не виходять разом із правоохоронцями на патрулювання вулиць міста. Калушани, таким чином, хочуть запобігти ймовірному відправленню солдатів внутрішніх військ до Києва.

Учора на громадянському вічі член Комітету опору диктатурі Ігор Очкур просив калушан дозволити поновити патрулювання за участі військових.

Уперше на вічі виступив заступник начальника Калуського міськвідділіу УМВС Роман Гринів, який запевнив, що міліція — з народом, і навіть розповів про власний шлях у ряди правоохоронців. Так, на службу в органи МВС Роман Гринів потрапив у 1992 році у патрульно-постову службу. За його словами, тоді вулиці міста патрулювали 36 правоохоронців на трьох УАЗах: тоді не було проблем ні з людьми, ні з пальним. Нині ж, за словами заступника начальника міськвідділу УМВС, на патрулюванні вулиць Калуша задіяні 12 працівників ППС (троє — на курсах, ще три вакансії — вільні). Загалом, правоохоронці разом із військовими патрулюють 12 маршрутів, після півночі, коли солдати повертаються у частину, — тільки чотири.

За відсутності військовослужбовців, патрулювання силами самих правоохоронців ускладнилося. Тому Роман Гринів просив калушан дати дозвіл на поновлення спільного патрулювання.

Учасники віча погодилися на пропозицію. Умова — участь у  спільному патрулюванні будуть брати і громадські активісти. Тож, сьогодні 12 військових мають відновити вечірнє патрулювання разом із правоохоронцями.

Вікна