Терористи у Слов'янську показали інспекторів ОБСЄ пресі


Захоплених військових інспекторів у Слов'янську показали пресі.

Як повідомляють міжнародні журналісти у Twitter'i, присутні на прес-конференції, інспектори місії запевнили, що почуваються вони добре, під час захоплення не постраждали та не є військовополоненими.

"Ми - гості "мера" (В"ячеслава) Пономарьова. Ми не знаємо, коли нас відпустять", - наводить слова військового німецького інспектора один з журналістів.

Також представник місії  додав, що не впевнений в жодних умовах, за яких їх можуть відпустити.

"Ми члени місії ОБСЄ, здійснюємо контроль за озброєнням, у нас не було розвідувальної техніки і ми маємо дипломатичний статус", - заявили військові інспектори.

Інспектори також заявили, що коли "народний мер" Слов"янська запропонував їм взяти участь у прес-конференції, вони погодилися. бо хотіли, щоб їхні родини побачили їх.

Як відомо, раніше "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що хоче обміняти "військовополонених інспекторів" на затриманих раніше сепаратистів та свого зниклого заступника Ігоря Перепечаенка, зв'язок з яким обірвався під час повернення з Москви з переговорів.  Місцезнаходження Перепечаенка досі невідоме. 

Представники ОБСЄ були затримани 25 квітня на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська. Серед пасажирів автобусу були 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

МЗС України  звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів, щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

Разом з тим в ОБСЄ заявили: люди, які знаходилися в захопленому автобусі не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах

За даними ОБСЄ, затримані - військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року". До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

Українська правда